Johannes Dahlskog

Hur och när man ska använda rengörande schampon

Hur ofta ska du använda ett djuprengörande shampoo? Kan du använda rengörande schampon på färgat hår? Här delar vi upp de frågorna och mer för att berätta allt du behöver veta om att rengöra/tvätta håret. Hur ofta ska du tvätta?

Hur ofta ska du tvätta håret med ett rengörande shampoo?

Den genomsnittliga personen bör använda ett djuprengörande shampoo på sitt hår  en eller två gånger i månaden, men om du använder en hel del hårstylingprodukter eller har hårt vatten kan du behöva använda ett djuprengörande shampoo varje vecka. Var noga med att inte använda för mycket schampo eftersom de kan rensa hårbotten på eteriska oljor som håller håret friskt. Stylister rekommenderar att du använder ett djuprengörande schampo innan håret balsameras för att ta bort uppbyggnad, vilket hjälper hårinpackningar och behandlingar att penetrera bättre. Simmare som är i poolen dagligen kan behöva använda ett djuprengörande shampoo oftare för att förhindra att håret antar en grön nyans, av klor.

Hur gör du?

Schamponera med ett djuprengörande shampoo, ex Shampoo 2 eller Shampoo 3.  Formel är inte annorlunda än att tvätta med en daglig schampo, men det finns några saker att tänka på ...

Koncentrera schampot på toppen av huvudet, där det mesta av uppbyggnaden inträffar.

Låt schampot sitta i några minuter för att bryta ner stylingrester.


Skölj väl och följ upp med en fuktgivande inpackning som Paul Mitchell® Super-Charged Treatment®.

Den genomsnittliga personen bör använda ett djuprengörande shampoo en eller två gånger i månaden, men om du använder en hel del hårstylingprodukter eller har hårt vatten kan du behöva använda ett sådant shampoo varje vecka. Var noga med att inte använda för mycket schampo eftersom de kan rensa hårbotten på eteriska oljor som håller håret friskt. Stylister rekommenderar att du använder ett djuprengörande schampo innan håret balsameras för att ta bort uppbyggnad, vilket hjälper hårinpackningar och behandlingar att penetrera bättre. Simmare som är i poolen dagligen kan behöva använda ett djuprengörande shampoo oftare för att förhindra att håret får en grönaktig nyans av klor. 

Hur använder du ett djuprengörande shampoo?

Schamponera med ett djuprengörande  shampoo såsom SHAMPOO 2 eller SHAMPOO 3. Det är inte annorlunda än att tvätta med en dagligt schampo, men det finns några saker att tänka på. Koncentrera schampot på toppen av huvudet, där det mesta av uppbyggnaden inträffar. Låt schampot sitta i några minuter för att bryta ner stylproduktrester. Skölj väl och följ upp med en fuktgivande inpackning som Paul Mitchell® Super-Charged Treatment®.