Johannes Dahlskog

Vår hårproduktshistoria

Paul Mitchell hade en stor kärlek till Hawaiiöarna och som historien går, var det under hans tid där han bevittnade lokala kvinnor tvätta håret med ingefärsroten och juice som pressades direkt från awapuhi-växter.

Paul Mitchell hade en stor kärlek till Hawaiiöarna och som historien går, var det under hans tid där han bevittnade lokala kvinnor tvätta håret med ingerfärsroten och juice som pressades direkt från awapuhi-växter. Han fortsatte med att upptäcka att infödda Hawaiians hade använt den doftande juicen från awapuhi-växten, för att mjukgöra och konditionera deras hud och hår i århundraden.

Fångad av awapuhis helande krafter, grundade han och medgrundare John Paul DeJoria, en självhushållande, solenergidriven awapuhi-gård på Hawaii 1982 för att producera anläggningen för användning i deras sortiment av hårvårdsprodukter. Anläggningen ligger helt utanför nätet, drivs med solenergi och använder uppsamlat regnvatten som vattenkälla, vilket gör gården självhållande och minimerar dess kolavtryck.

All awapuhi som används i våra produkter odlas fortfarande ekologiskt där idag. Den skördas och placeras i en passiv-solig dehydratiseringsbod där värme från solen långsamt torkar rötterna. När de är torra slipas rötterna till ett fint pulver och skickas till vårt modernaste produktinnovationscenter (PIC) i Santa Clarita, Kalifornien för produktion.

PAUL MITCHELL® ORIGINALS

Den ursprungliga produktlinjen formulerad med Hawaiian awapuhi på 80-talet finns fortfarande idag. Hitta växtens högsta fuktgivande fördelar för alla hår- och hudtyper i Paul Mitchell® Awapuhi Shampoo ™, Paul Mitchell® The Conditioner ™ och Paul Mitchell® Awapuhi Moisture Mist®.

FÖDD I HAWAII.

Idag möter tradition teknik med beprövade hårvårdssystem som använder innovativa blandningar med Hawaiian awapuhi-extrakt för att transformera hår på de djupaste nivåerna i de lyxiga Awapuhi Wild Ginger®-kollektionerna nedan.