HISTORY & HERITAGE

Det började som en vision i slutet av 70-talet

Frisören Paul Mitchell och marknadsföraren John Paul DeJoria ville hjälpa hårmodebranschen till nya framgångar och ge lyxig hårvård till ett överkomligt pris. En serie nya produkter skapades, de skulle underlätta arbetet för frisören och göra det lättare för kunden att sköta håret själv hemma. Med ett lån på 700 dollar till insatsen grundades företaget John Paul Mitchell Systems® år 1980. Produktnamnet blev Paul Mitchell®. Kort därefter lanserade de en revolutionerande hårvårdsserie med fyra produkter:

Hair Sculpting Lotion ™
Shampoo One ®
Schampoo Two ®
The Conditioner ™

Företagets Sociala Ansvar

Miljötänkandet är en hörnsten i John Paul Mitchell Systems® företagsfilosofi. Policyn mot djurförsök är sträng. Den gäller såväl för de färdiga produkterna som för det råmaterial som används. Varje år doneras miljontals dollar till organisationer som arbetar med hälso- och socialvård, miljövård, barn i tredje världen etc. För att främja en aktiv livsstil sponsrar företaget även sporter som snowboard, skidor, skating och windsurfing.

Satsningen blev en succé

Idag är Paul Mitchell® ledande på salonger i USA och producerar mer än 100 olika produkter som säljs i över 80 länder världen över. Sortimentet innehåller prisbelönta vårdoch stylingprodukter, hygienprodukter och världsledande verktyg för heatstylingvärmeskydd samt professionell hårfärg.

Männen bakom produkterna

John Paul Dejoria
JOHN PAUL DEJORIA

John Paul DeJoria är entreprenör, filantrop och pelare i näringslivet. Han har kämpat mot alla odds inte bara för att nå framgång,men att kunna dela sina framgångar med andra. 


John Paul DeJorias motto:
"Success unshared is failure"

Läs mer
Paul Mitchell
PAUL MITCHELL

Paul Mitchell revolutionerade frisörvärlden med hans kreativa sätt och talang. Han var visionären bakom hårskulptering. Han tog industrin med storm, när han lanserade produkter innehållande Hawaiiansk Awapuhi Ginger.

Läs mer
Angus Mitchell
ANGUS MITCHELL

Angus Mitchell är son till den legendariske Paul Mitchell.Som son till en frisörikon, har Angus unika uppväxt inom hårindustrin,gett honom samma passion och inspiration för yrket som hans far hade. Angus driver idag företaget tillsammans med John Paul Dejoria.

läs mer